Dragii mei,
iata a sosit timpul sa vă prezint şi a doua carte apărută în colecţia online Cititor de proză.

Este vorba de volumul "Paso doble" semnat de Ion Untaru,o carte apărută anterior la Editura Amurg Sentimental, Bucureşti. Volumul în ediţie bilingvă (română şi engleză) cuprinde poeme haiku, poeme într-un vers, aforisme şi poezii. Prefaţa este semnată de Vasile Moldovan, iar recenzia de George Bădărău.
Redactorul colecţiei este Emanuel Pope. Eu am tehnoredactat aceasta carte, am ilustrat-o cu lucrarea mea "Dans multicolor" şi am făcut coperta colecţiei, dar şi coperta volumului de faţă.

Poemele, aforismele, peticele de gânduri au o simplitate şi un adevăr care te cucereşte şi te îndeamnă la meditaţie. Candoarea cu care scrie Ion Untaru m-a fermecat.
 Iată aici câteva cuvinte despre volumul de faţă semnate de Vasile Moldovan:

Dacă în Invitaţie la castel (Editura Sagittarius,1995) şi Floare de lotus (Editura SemneE, 2006) poetul publica poezii în formă fixă de mare rafinament, prezenta lucrare cuprinde mai cu seamă poeme în vers  liber, rimate sau nu. Tematica este de o mare varietate, excelînd poemele ancorate în realitatea imediată.
Ion Untaru, la polul opus tinerilor poeţi contemporani, abordează problemele de viaţă de mare dramatism, personale sau aprţinând unor oameni sărmani; bătrâni, bolnavi, cerşetori. În schimb e deosebit de modern în interpretarea artei poetice. Aici domnia sa ne oferă, pe parcursul câtorva poeme, o adevărată estetică şi care merită să fie cunoscută de cititori, îndeosebi de poeţii şi criticii de poezie.


Cartea o puteţi citi aici online:
http://en.calameo.com/read/000310051132ef8c87d7f

Lectură plăcută!
Maia Martin
20 decembrie 2010



Leave a Reply.



free counters
http://www.netvibes.com/cititor-de-proza http://cititordeproza.ning.com/  http://falezedepiatra.net/ http://colectiacititordeproza.weebly.com/index.html

 http://cititordeproza.wordpress.com/ http://cititordeprozagallery.weebly.com/ http://frecventacititordeproza.blogspot.com/ http://protectiaconsumatoruluideliteraturacontemporana.wordpress.com/

 http://cititordeprozalink.weebly.com/ http://cititordeproza.blogspot.com/ http://cititordeproza.toateblogurile.ro/ http://maiamartin.weebly.com/